АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську відбувся християнський табір для чоловіків

Четвер, 01 серпня 2013, 15:23
Уже 13 років поспіль священики та сестри із Згромадження Воплоченого Слова в Івано-Франківську багато часу літнього періоду присвячують проведенню християнських таборів. Такі табори відбуваються за віковими категоріями: діти (9-13 років), підлітки (14-17 років), молодь (від 17-ти і до одруження), чоловіки і жінки окремо. Про це повідомив о. Йосафат Бойко, ВС.

Із 2007 року християнські табори відбуваються для чоловіків. Цього року такий табір налічував 58 учасників під духовною опікою двох священиків о. Софрона Зелінського, ВС, куратора всіх таборів Згромадження Воплоченого Слова на Прикарпатті, та о. Йосафата Бойка, ВС. Більшість чоловіків були із Івано-Франківська, парафіяни та прихожани парафій, якими опікується Згромадження, але були і гості з інших областей України. Найдальше –  з Харкова.Щодня для учасників табору була ранкова зарядка, сніданок, похід у гори чи на гірські озера, спортивні ігри та фольклорний вечір біля ватри. Кульмінацією дня була Божественна Літургія. Проповіді протягом трьох днів стосувалися тем віри в родині, в особистому житті та роль чоловіків у парафіяльному служінні й житті Церкви загалом.

Під час походу на озеро п. Мирослав Возняк представив ГО «Християнський Рух за Життя» і розповів про їх діяльність, а о. Йосафат Бойко заторкнув біоетичні теми, такі як аборт, штучні методики запліднення, контрацепцію та інше. Цьогорічний табір мав свою особливість: учасники торішнього табору виявили бажання виготовити великий металевий хрест і вмонтувати його на вершині гори. Так і сталося – хрест зробили і всі учасники його несли, молячись Хресну дорогу і жертвуючи її за свої родини, дітей, Церкву і за нові покликання до священичого і монашого стану.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next