АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську відновили свято Матері Божої Ласкавої

Понеділок, 23 жовтня 2017, 18:02
22 жовтня в Івано-Франківську відбулася особлива подія – відновлення свята Матері Божої Ласкавої. Історичні свідчення показують, що в цьому місті таке торжество святкували ще з 1777 р.

Урочистій події передували дводенна підготовка. У цей час вірні приступали до Святих Таїнств Покаяння та Соборування, перед Чудотворною іконою молилися співану вервицю, а також брали участь у концерті релігійної пісні.

Відтак у неділю настав кульмінаційний момент відпусту. На парафію Святого Івана Хрестителя, де зберігається ікона, завітав Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський владика Володимир (Війтишин). Він очолив Божественну Літургію, на якій владиці співслужили митр. прот. Іван Репела, о. Володимир Вінтонів та о. Юрій Трухан.

Звертаючись до присутніх під час проповіді, Митрополит наголосив на особливій ролі Пречистої Діви Марії в нашому житті. Владика відзначив, що наш український народ має особливу шану до Богородиці та вже з давніх років зводив у її честь святині, просячи у неї материнського заступництва.

«Просімо у Пречистої Діви Марії постійного заступництва, ідімо під її материнський покров, віддаючи їй належну славу та честь!» – заохотив Митрополит Володимир.

Після Літургії владика привітав громаду з відновленим святом. А настоятель святині о. Володимир Вінтонів подякував Митрополиту за те, що в цей день відновив історичну справедливість, адже свято Матері Божої Ласкавої є для жителів Івано-Франківська  особливим.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами прес-служби Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next