АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську з візитом побував генеральний директор БФ «Реновабіс» о. д-р Крістіан Гартль

Вівторок, 25 лютого 2020, 13:00
З 19 по 21 лютого у рамках візиту на Прикарпаття генеральний директор БФ «Реновабіс» о. д-р Крістіан Гартль відвідав Івано-Франківськ та провів зустрічі з митрополитом Володимиром Війтишиним та студентами духовної семінарії.

Протягом цього часу гість мав нагоду ознайомитися із життям Курії Івано-Франківської архиєпархії, оглянути духовну семінарію, Лікувально-діагностичний центр святого Луки та Католицьку школу-гімназію святого Василія Великого. Товариство о. д-ру Гартлю склав економ архиєпархії прот. Михайло Клапків та інші священнослужителі.

Взявши участь у спільній молитві Божественної Літургії в східному обряді, п. Крістіан не приховував свого щирого захоплення цим богослужінням: «Мені дуже подобається те, як у вас моляться. Кількість молодих вірних у ваших храмах та кількість священників, які тут служать, - це приклад і для цілої Європи», - сказав о. д-р Крістіан Гартль.

Сподобалося гостю і перебування в центрі Прикарпаття. За його словами, Івано-Франківськ та архиєпархія розвиваються швидкими темпами та рухаються у вірному напрямку.

«Ваша архиєпархія та ваше місто є на вірному шляху свого розвитку, доказом цього є ваше бажання послужити своєму народу в різних соціальних проєктах», - переконаний він.

Під час зустрічі з архиєпископом і митрополитом Івано-Франківським Володимиром Війтишиним та семінаристами ІФДС о. д-р Крістіан зазначив, що перебування в семінарії є одним із улюблених моментів цієї подорожі до України, так як він також був ректором духовної семінарії у своєму місті.

«Я дякую вашому митрополиту Володимиру за запрошення та можливість бути серед вас. Мені дуже приємно та цікаво бачити таку кількість семінаристів, які щиро вірять в Бога та хочуть служити своєму народу. Це показує значне піднесення всієї вашої Церкви після легалізації», - говорив о. д-р Гартль.

Доказом успішності спільних проєктів БФ «Реновабіс» та Івано-Франківської архиєпархії є, за його словами, велика кількість студентів-богословів та учнівської молоді, яка бажає навчатися в Католицькій гімназії.

Зі свого боку митрополит Володимир подякував йому за візит та невтомну співпрацю.

За багаторічну підтримку в різних соціальних проєктах митрополит Володимир нагородив д-ра Крістіана Гартля орденом І ступеня апостола Андрія Первозванного Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

На завершення свого візиту о. д-р Крістіан Гартль також мав екскурсію містом, ознайомився з діяльністю Департаменту інформації, видавництва «Нова зоря» та побував в архикатедральному соборі Воскресіння Христового.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next