АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську завершився ІІ Великодній фестиваль «Катедральні дзвони»

Вівторок, 07 травня 2019, 11:31
Протягом чотирьох днів, з 2 по 5 травня, в Івано-Франківську проходив ІІ Всеукраїнський великодній фестиваль хорової музики «Катедральні дзвони». Основним місцем проведення фестивалю став архикатедральний і митрополичий собор Воскресіння Христового УГКЦ.

Щовечора франківська катедра ставала центром хорового співу, тут виступали найвідоміші хорові колективи нашої країни. Відкриття фестивалю відбулося за участю Національної заслуженої академічної капели України «Думка». Опісля протягом усіх фестивальних днів слухачі мали нагоду насолоджуватися виконанням таких відомих хорів як «Київ», «Орея», «Воскресіння» та «Галицькі передзвони».

Не обійшлося і без прем’єр. Так у п’ятницю, 3 травня камерний хор «Київ» вперше в для Івано-Франківська виконав сучасну партитуру Валентина Сильвестрова циклів «Майдан» присвячений загибелі «Небесної сотні», а  в суботу, 4 травня, відразу чотири хорові колективи презентували франківцям та гостям столиці Прикарпаття в концертному виконанні твір Якова Яциневича «Божественна Літургія». В цьому їм допомагав священик собору о. Іван Жук.

А заключний гала-концерт відбувся в неділю, 5 травня, в архикатедральному соборі. Розпочався він із нагород від міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа. Після чого все ті ж колективи потішили слухачів як спільними, так і індивідуальними виступами.

Одним із найзворушливіших моментів вечора став виступ хорової капели «Орея» з Житомира, яка виконала пісню «Пливе кача».

Після виступу до присутніх звернувся Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин. Він подякував організаторам, учасникам та присутнім за їхню активність, а також побажав, щоби такий Великодній фестиваль проводили в Івано-Франківську і надалі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами
прес-служби Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next