АКТУАЛЬНО

В Афінах на Різдво парафіяльна спільнота привітала владику Мануїла Ніна з іменинами та подарувала панагію Богородиці «Джерело Милосердя»

Вівторок, 11 січня 2022, 15:40
7 січня, у свято Різдва Господа нашого Ісуса Христа, Божественну Літургію для українців Афін відслужив владика Мануїл Нін, апостольський екзарх для католиків східного обряду в Греції.

Із ним співслужили: о. Ігор Посоленик, душпастир для українців-греко-католиків у Греції, та священники, які душпастирюють для грецької католицької громади, – о. Афанасій Армос та о. Петро Фучьо.

У своїй різдвяній проповіді владика Мануїл сказав: «Що ми запропонуємо Тобі, Христе? Ти з’явився для нас як людина на землі. Кожне створіння, створене Тобою, приносить Тобі якусь подяку: ангели – гімн; небо – зірку; волхви – дари; пастухи – свій подив; земля – печеру; пустеля – ясла. А ми пропонуємо тобі Пречисту Діву. Ти, що є перед віками, помилуй нас.

Кожне із створінь дякує Слову Божому; а тропар перелічує різні дари: ангели – гімн; небо – зірку; волхви – дари; пастухи – подив; земля – печеру; пустеля – ясла. Що ми пропонуємо Господу? У тексті тропаря вказується: приносимо Тобі Богородицю, тобто Ту, яка була готова слухати Слово Боже і прийняти Його; Та, що сказала "так" у смиренні, і Її ми приносимо сьогодні Тобі, Господи. Вона також жертвується Церкві, пропонуючи запросити людство до Слова, яке нас спасає. У Ній приноситься все людство для того, щоб бути спасенним, відновленим, повернутим до своєї первинної краси».

Після Літургії о. Ігор Посоленик привітав владику Мануїла з іменинами та подарував від парафіяльної спільноти панагію Богородиці «Джерело Милосердя».

Пригадуємо, що ікона Пресвятої Богородиці «Джерело Милосердя» була написана в Україні та супроводжувала богослужіння Папи Франциска під час Його Апостольського візиту до Греції.

Пресслужба УГКЦ в Греції

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next