АКТУАЛЬНО

В Афінах провели урочисті заходи з нагоди відзначення свята Святого Миколая

Понеділок, 20 грудня 2021, 13:15
19 грудня 2021 року, у день Святого Миколая Чудотворця, українська церковна громада Святого Миколая, що в Афінах, у Греції, урочистими заходами відзначила празник свого покровителя.

Також цього дня відбулося урочисте внесення та освячення ікони Пресвятої Богородиці «Джерело Милосердя», яке здійснив владика Мануїл Нін, екзарх для греків-католиків східного обряду в Греції. Ікона була написана в Україні та супроводжувала богослужіння Папи Франциска під час його Апостольського візиту до Греції.

Архиєрейську Святу Літургію з нагоди свята очолив владика Мануїл Нін. Із владикою співслужили: настоятель української церковної громади у Греції о. Ігор Посоленик, священники, які душпастирюють для грецької католицької громади - о. Афанасій Армаос і о. Петро Фучьо, запрошені гості з України - о. Олег Ткачук та о. Михайло Соколовський.

У своїй проповідь владика Мануїл зазначив: «Сьогодні ми в цій церкві Святого Миколая вітаємо ікону Божої Матері, приймаємо її, вітаємо в цьому храмі, щоб Вона, Божа Матір, завжди вітала нас у своєму материнському серці.

Для нашої української громади та для всіх нас це було великим благословенним даром, що Папа хотів поблагословити ікону, молився перед нею, кадив її та доторкнувся до неї. Коли він молився перед іконою Божої Матері, то молився за всіх нас. Коли він кадив її кадилом, коли торкався, він кадив і торкався кожного з нас.

Ми дякуємо Господу Богу сьогодні, які стоїмо перед дверима Його Різдва в обох календарях, і просимо Його завжди приходити, торкатися та спасати нас. Тому, хто царює з Отцем і Святим Духом, слава навіки. Амінь» - завершив владика Мануїл.

На завершення Божественної Літургії до всіх присутніх із вітальним словом звернувся о. Ігор Посоленик. Душпастир подякував владиці Мануїлу за його присутність між нами, за батьківську турботу та опіку, за те, що владика молиться з нами і за нас. Також отець привітав запрошених гостей і парафіян із спільним святом. Відтак екзарх освятив ікону Матері Божої «Джерело Милосердя» та окропив всіх вірних освяченою водою.

Завершилися урочисті святкування виступом дітей до дня святого Миколая, яке підготували діти  з катехитичної школи, під опікою сестер ЧСВВ Христофори Тернинко та  Христини Виксюк. Потім  всі присутні отримали від святого Миколая гостинці.

Пресслужба УГКЦ в Греції


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next