АКТУАЛЬНО

В Академії Івана Золотоустого презентують монографію про Таїнство Єлеопомазання

Середа, 04 березня 2020, 13:08
4 березня в приміщенні Академії Івана Золотоустого, що в Івано-Франківську, відбудеться презентація монографії доктора східного канонічного права та судового вікарія Тернопільсько-Зборівської архиєпархії прот. Василя Корендія «Таїнство Єлепомазання та душпастирство хворих згідно з Кодексом канонів Східних Церков і Партикулярного права Української Греко-Католицької Церкви».

Наукове дослідження зосереджено на аналізі документів загального церковного та партикулярного права щодо цієї тематики.

На презентації будуть представлені актуальність та етапи постання такої праці. Мета монографії - показати роль Святого Таїнства Єлеопомазання згідно із актуальними нормами канонічного права Східних Католицьких Церков та партикулярного права УГКЦ.

«Сучасний світ не хоче чути теми терпіння і хвороби, адже несе в собі небезпеку гедонізму та релятивізму, що виключає терпіння і біль. Саме тому людина, яка терпить, відсувається на другий план», – каже автор монографії отець-доктор Василій Корендій.

«Ця наукова праця охоплює не лише правову площину Святого Таїнства Єлеопомазання, а й містить багато душпастирських аспектів, що для семінаристів, як майбутніх священнослужителів, є дуже актуально», – вважають організатори зустрічі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next