АКТУАЛЬНО

В Антикризовому центрі УГКЦ обговорили питання вакцинації проти Covid-19

Понеділок, 01 березня 2021, 16:54
1 березня 2021 року відбулася чергова робоча онлайн-зустріч Антикризового центру УГКЦ. В ході розмови учасники обговорили способи реагування Української Греко-Католицької Церкви на актуальні суспільні виклики, пов’язані з пандемією коронавірусу. Головною темою зустрічі було проведення вакцинації від Covid-19.

У робочому засіданні Антикризового центру УГКЦ взяли участь о. Любомир Яворський, патріарший економ і очільник центру, владика Михайло Бубній, голова Патріаршої комісії у справах монашества, с. Севастіяна Карвацька, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, о. Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні, о. Віталій Максимів, віце-економ Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, о. Андрій Логін, директор «Шпиталю Шептицького», п. Андрій Васькович, президент міжнародного благодійного фонду «Карітас України», та п. Дзвінка Чайківська, генеральний секретар фонду, д-н Сергій Касянчук, директор Представництва Світового Конргесу Українців в Україні, та о. Тарас Жеплінський, керівник Інформаційного відділу Департаменту інформації УГКЦ.

Присутні поділилися власним досвідом праці у місцях свого служіння, зокрема, в медичній, соціальній та душпастирській сферах, а також у сфері відносин з органами державної влади різних рівнів.

Одним з головних питань, яке обговорили учасники зустрічі, була нещодавно розпочата в Україні вакцинація від Covid-19 вакциною AstraZeneca, а також небажання чималої кількості осіб вакцинуватися. Разом з тим, в ході розмови було наголошено на тому, що вакцинація в жодному разі не може бути примусовою. І кожна людина, якомога краще вивчивши ситуацію, мала б прийняти особисте рішення щодо щеплення.

Пригадуємо, що Антикризовий центр функціонує в Українській Греко-Католицькій Церкві з початку пандемії, тобто з березня 2020 року. Метою його створення було об’єднання зусиль та координування ініціатив церковних структур різних рівнів, спрямованих на запобігання поширення Covid-19 та подолання наслідків пандемії.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next