АКТУАЛЬНО

В Антверпені говорили про життя підпільної УГКЦ

Вівторок, 12 березня 2019, 12:27
8 і 10 березня у греко-католицькій парафії бельгійського міста Антверпен відбулися зустрічі на тему історії УГКЦ у ХХ ст. Лекції для парафіян підготував отець Тарас Бублик – священик УГКЦ, кандидат історичних наук, старший викладач кафедри церковної історії при УКУ.

Перша зустріч з о. Тарасом відбулася 8 березня, що є дуже символічно, адже саме цього дня рівно 73 роки тому у Львові, згідно з планом СРСР, був скликаний псевдособор 1946 року з ліквідації Української Греко-Католицької Церкви, після якого Церква перебувала у підпіллі впродовж 43 років (до 1989р.).

Після недільної Літургії 10 березня відбулася друга зустріч з отцем, під час якої слухачі познайомилися з підпільною діяльністю та процесом легалізації Греко-Католицької Церкви. У храмі були розміщені банери, на яких парафіяни могли простежити історію Греко-Католицької Церкви та головних її постатей у світлинах та спогадах. Парафіяни також мали змогу придбати для себе книги про історію УГКЦ, автором яких є о. Тарас Бублик. Опісля лекції о. Тараса охочі були запрошені до парафіяльного залу на частування, де мали нагоду поспілкуватися із запрошеним гостем та задати йому запитання.

Того ж дня в парафіяльному залі відбулося щорічне вшанування 205-ї річниці з нагоди дня народження Кобзаря, де любителі Шевченківської поезії могли продекламувати, театрально зіграти чи музично виконати улюблені твори. Після ліричної частини вечора парафіяни мали святкову гостину.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next