АКТУАЛЬНО

В Апостольському екзархаті для українців Німеччини та країн Скандинавії новий душпастир

Понеділок, 10 травня 2021, 10:24
9 травня 2021 року в Північному деканаті Апостольського екзархату для українців Німеччини та країн Скандинавії, а саме в місті Гамбург, відбулася історична подія - впровадження нового душпастиря в персональну парафію Всіх святих, отця Павла Цвьока.

Божественну Літургію з благословення владики Богдана Дзюраха, екзарха для українців Німеччини та країн Скандинавії, очолив канцлер отець Андрій Дмитрик. Також на урочистій Літургії були: декан міста Гамбург отець монсеньйор Петер Міс, координатор для іншомовних душпастирств в архиєпархії Гамбурга доктор Міхаель Бекер та генеральний консул України в Гамбурзі пані Ірина Тибінка. Усі вони виголосили на закінчення Богослужіння короткі привітальні слова. Отець Павло Цвьок звернувся зі словом до парафіян та присутніх гостей і засвідчив готовність до служіння та подальшого розвитку української громади.

Варто зазначити, що канцлер вручив подячну грамоту отцю Стефану Воротняку, який 2 травня перейшов у стан священника-емерита після 25-річного служіння у Гамбурзі. 

Історична довідка:

Церква Всіх святих у м. Гамбург освячена в 1980 році після відвідин у 1969 році патріархом Йосифом Сліпим українців, які залишилися жити в Німеччині після війни.

Душпастирями були: з 1962 року о. Іван Мирослав Лськович, з 1981 року о. Йосиф Касанова Марторель  та  з 1996 року о. Стефан Воротняк .

Пресслужба Апостольського екзархату
для українців Німеччини та країн Скандинавії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next