АКТУАЛЬНО

В Буенос-Айреській єпархії Покрову Пресвятої Богородиці УГКЦ відновили духовну семінарію

Вівторок, 15 червня 2021, 11:07
14 червня у свято Блаженних новомучеників Української Греко-Католицької Церкви за григоріанським календарем було відновлено діяльність духовної семінарії, започаткованої ще першим єпископом єпархії УГКЦ в Аргентині владикою Андрієм Сапеляком.

Місію щодо виховання та формації семінаристів у нашому обряді та традиції перейняв правлячий архиєрей єпархії Покрову Пресвятої Богородиці владика Даниїл Козлінський. Під час урочистої Божественної Літургії владика Даниїл пояснив необхідність цієї інституції в нашій єпархії, наголосив на важливості та ролі духовної підготовки майбутніх кандидатів до священства та особливо зазначив необхідність поглиблення знань із різних дисциплін нашої Церкви та обряду.

Архиєрей наголосив на тому, що в минулому ця семінарія вже приносила добрі плоди та покликання, серед них, зазначив владика Даниїл, у 90-х роках проходив формацію теперішній Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав. 

З появою нових покликань протягом останніх років семінаристи єпархії Покрову Пресвятої Богородиці отримували інтелектуальну та духовну підготовку в архидієцезіальній семінарії в місті Ла Плата, провінція Буенос-Айрес. 

По закінченні Архиєрейської Божественної Літургії було прочитано декрет про відновлення духовної семінарії, її реструктуризацію та призначено виховний склад. Беручи до уваги духовні цінності УГКЦ, а особливо з огляду на осіб, які сприяли свідченню віри своїм прикладом, семінарія отримала ім'я блаженного новомученика Омеляна Ковча, покровителя душпастирів Української Греко-Католицької Церкви.

Новим ректором було призначено канцлера та настоятеля катедрального собору Покрову Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі отця Назарія Кащака, духівником преосвященний владика призначив всечесного отця Карлоса Карбоча, пароха парафії Пресвятої Трійці у місті Лявальйоль.

Після урочистостей у семінарійний празник владика уділив усім своє архиєрейське благословення та побажав плідної праці у вихованні майбутніх душпастирів, заохочуючи семінаристів, щоб із ще більшим запалом поглиблювали знання про свою Церкву, відкривали для себе її скарби, а через молитву були в постійній єдності. 

Пресслужба Буенос-Айреської єпархії УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next