АКТУАЛЬНО

В архикатедральному соборі Святого Юра у Львові відбувся вечір пам’яті жертв Голодомору

Понеділок, 30 листопада 2020, 15:15
29 листопада 2020 року в архикатедральному соборі Святого Юра з благословення митрополита Львівського відбувся мистецький вечір “Колосок пам’яті…”, присвячений Дню пам’яті жертв Голодомору в Україні.
Фото: Ігор Букай Фото: Ігор Букай Фото: Ігор Букай Фото: Ігор Букай

Вечір розпочався зі слова про Голодомор, яке виголосив митрофорний протоієрей Роман Кравчик, адміністратор архикатедри.

Мистецьку програму виконали солісти, хор та оркестр Заслуженої капели України “Трембіта” під батутою Миколи Кулика у супроводі художнього слова Марії Христинич.

По завершенні мистецького вечора владика Ігор, архиєпископ і митрополит Львівський, подякував організаторам та виконавцям вечора. Роздумуючи над трагедією голоду і людської несправедливості, архиєрей наголосив, що дуже важливо в нашому житті виховувати в собі правдиву людину, мати стержень віри і мудрості, захищати тих, хто терпить.

Відтак відбулося символічне ділення чорним хлібом на молитовну згадку загиблих від голоду в страшних лихоліттях ХХ століття.

Автор ідеї та втілення вечора “Колосок пам’яті…” – директор Фундації “Андрей” Михайло Перун.

В соборі Святого Юра до роковин Голодомору організовано також фотовиставку, яка розповідає про етапи геноциду в Україні. Виставку підготував Олег Дацій, голова обласного осередку УМХ.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами Львівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next