АКТУАЛЬНО

В архикатедральному соборі Івано-Франківська благословляли прочан Патріаршої прощі до Крилоса

Субота, 06 серпня 2016, 11:48
Архиєрейською Божественною Літургією в Архикатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового сьогодні розпочалася V Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, що в с. Крилос. Очолив богослужіння Єпископ-помічник Івано-Франківський Йосафат (Мощич).

Прийняти благословення в дорогу прийшло чимало охочих вірян, серед них молодь, діти та люди старшого віку. Загалом у спільній молитві взяло участь близько двох тисяч прочан.

Звертаючись до присутніх, владика Йосафат наголосив на правильному розумінні прощі. «Сьогодні ми йдемо до нашої Матері, яка вже відчинила для нас Двері милосердя свого люблячого Сина, а нашого Господа Ісуса Христа», - сказав єпископ. «Сьогодні ми йдемо разом, підтримуючи одне одного в цій дорозі. Будьмо милосердними до наших ближніх, якщо хочемо відчути Боже милосердя до себе. Тож рушаймо в цю дорогу з повним довір’ям, відкривши серця на Боже провидіння», - заохотив слухачів проповідник.

Після спільної молитви владика разом із присутніми отцями благословив паломників, окроплюючи всіх свяченою водою.

Водночас групи прочан із Бурштинського та Калуського напрямків молилися в центральних храмах Божественну Літургію та вирушили дорогу. Загалом же на прощі очікується близько 45 тисяч молільників.

Пригадуємо, що Всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої триватиме до неділі, а кульмінацією її стане Архиєрейська Божественна Літургія в Крилосі, котру очолить Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав.

Стежте за новинами на нашому сайті та на сайті Молодіжної комісії Івано-Франківської архиєпархії.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next