АКТУАЛЬНО

В архикатедральному соборі Воскресіння Христового з нагоди 60-річчя вітали митрополита Володимира Війтишина

Субота, 09 листопада 2019, 17:58
У суботу, 9 листопада 2019 року, архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин відзначає свій шістдесятий день народження. З цієї нагоди в Івано-Франківську в архикатедральному і митрополичому соборі Воскресіння Христового відбулося урочисте богослужіння, яке очолив сам ювіляр.

Привітати та помолитися за митрополита Володимира зібралося чимало мирян, духовенства та представників влади. У спільній молитві взяли також участь 12 владик із різних архиєпархій, єпархій та екзархатів УГКЦ, зокрема архиєпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк, єпарх Коломийський Василь Івасюк, єпарх Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун, єпарх Бучацький Дмитро Григорак, єпарх Стрийський Тарас Сеньків, єпарх Чернівецький Йосафат Мощич, екзарх Донецький Степан Меньок, екзарх Луцький Йосафат Говера, екзарх Харківський Василій Тучапець, єпископ-помічник Стрийської єпархії Богдан Манишин та єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії Григорій Комар.

Крім того, в Літургії взяли участь й два хори: семінарійний хор «Благовіст» та камерний хор «Кредо» архикатедрального і митрополичого собору Воскресіння Христового.

Під час богослужіння до вірних з проповіддю звернувся владика Ігор Возьняк, архиєпикоп і митрополит Львівський. «Життя кожної людини – складне, але життя священника чи єпископа – складніше, бо ж, як сказав Господь: кому багато дано – з того будуть багато запитувати. Це велика довіра до тих, кого Бог кличе на відповідні уряди, велика відповідальність та ще більша ласка Божа», – зазначив проповідник.

Митрополит Ігор також зауважив, що життя сьогоднішнього ювіляра є непростим, однак воно сповнене постійним Божим провидінням. Владика також наголосив на важливій ролі митрополита Володимира на шляху до легалізації Української Греко-Католицької Церкви, якій він присвятив усе своє життя.

 «Бажаю вам, преосвященний митрополите Володимире, щедрих Божих дарів, мудрості розуму, вірних друзів та гідної праці у Божому винограднику! Нехай Пресвята Богородиця береже вас!» – заявив архиєпикоп і митрополит Львівський владика Ігор Возьняк.

Після спільної молитви адміністратор Патріаршої курії о. Андрій Максимович зачитав привітальну грамоту від Отця та Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. У тексті грамоти Блаженніший Святослав відзначив, що багатолітнє святительське служіння ювіляра, яке формувалося в часи підпілля, є взірцем життя доброго пастиря, який «кладе душу за своїх овець».

 Варто зауважити, що до привітань приєднуються чимало охочих. Ба більше, о. Микола Семенишин – духівник Київської семінарії, о. Віталій Храбатин – працівник ПМВ, о. Іван Сохан – економ Київської архиєпархії, та о. Володимир Містерман – заступник адміністратора Патріаршої курії, під час урочистої частини подарували митрополиту Володимиру… зірку, яка відтепер носить ім’я ювіляра. 

Джерело: Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next