АКТУАЛЬНО

В архикатедрі Тернополя відбулися урочистості з нагоди п'ятиліття створення Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ

Субота, 24 грудня 2016, 00:37
22 грудня, у день празника Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія в архикатедральному соборі Тернополя з нагоди храмового празника та п'ятиліття створення Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ.

Торжественне богослужіння очолили три архиєреї: Архиєпископ і Митрополит Тернопільско-Зборівський УГКЦ Василь (Семенюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) та Екзарх Луцький Йосафат (Говера). Митрополит Василь привітав єпископів, чисельне духовенство та вірних зі святом, подякував кожному за служіння та працю. Окремо нагородив представників місцевої влади та благодійників грамотами Папи Франциска за сприяння та організацію з'їзду делегатів Марійських європейських духовних центрів, який відбувся у вересні цього року в Зарваниці.

Додамо, 22 грудня 2011 року, в архикатедрі Тернополя Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав увів на митрополичий престол Тернополя владику Василя (Семенюка). Під час Божественної Літургії, в якій взяли участь: Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Архиєпископи і Митрополити РКЦ, 25 архиєпископів Митрополитів та Єпископів УГКЦ з України та з-за кордону, представники Православної Церкви Київського патріархату, було зачитано декрет про створення Тернопільсько-Зборівської митрополії.

Від того часу Тернопіль — митрополичий осідок, Тернопільсько-Зборівська єпархія отримала статус архиєпархії, а владика Василь має титул Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського та опікується Тернопільсько-Зборівською архиєпархією і Бучацькою єпархією. Станом на сьогодні під його юрисдикцією є Кам'янець-Подільська єпархія з осідком у Хмельницькому.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next