АКТУАЛЬНО

В Асижі відбувся третій міжрелігійний круглий стіл на тему інтеграції

Середа, 20 травня 2015, 06:50
18-19 травня 2015 р. в Асижі проходив Третій міжрелігійний круглий стіл, який поєднав в собі дві теми: «Релігії в школі та у вихованні» і «За трапезним столом з релігіями. Практики, права та точки зустрічі для подолання дискримінацій».

Захід організовано з ініціативи Асижського монастиря Сакро-Конвенто Сан Франческо (італ. Sacro Convento di San Francesco d'Assisi), Франки Біонделлі, Заступника міністра праці та соціальних політик, у співпраці з Департаментом рівноправ’я та Національним бюро з антирасизму та антидискримінації (UNAR) Кабінету міністрів Італії.

В засіданні взяли участь численні представники інтернаціональних релігійних конфесій, які діють в Італії, науковці у галузі соціології міграції та журналісти. З боку УГКЦ в Італії в круглому столі взяв участь о.Іван Стефурак, секретар Апостольського візитатора.

«Ми намагаємося сприяти поширенню інформації із закликом «ні насильству» - зазначила у вступному слові Франка Біонделлі - шукаючи нагод для зустрічі, взаєморозуміння та поборення упереджень. Починаючи виховання саме зі школи в ознайомленні дітей з іншими культурами, є першою протиотрутою. Цінності слухання, миру та антинасильства є присутніми у кожній релігії».

Крім того, у перший день до учасників круглого столу із доповідями звернулися францисканські ієромонахи Мауро Гамбетті, Настоятель Асижського монастиря, та Енцо Фортунато, директор часопису «Сан Франческо». А також Марко де Джіорджі, Директор Національного бюро з антирасизму і антидискримінації, та Франческа Кадедду з Міністерства освіти Італії.

Після доповідей відбулося пленарне обговорення про роль релігії в італійській школі та у вихованні.

Другий день робіт був присвячений темі харчування і релігії, а зокрема пошуку точок дотику у відносинах між релігіями для подолання дискримінації.

«Їжа – це дар Божий. Тому хліб на столі для всіх, без виключення, за всіх часів і у всіх народах і релігіях є виявом рівноправ’я та братньої любові», - таку одноголосну думку висловили учасники круглого столу.

Слід відзначити, що Третій міжрелігійний круглий стіл є продовженням робіт наради «Релігії, культура та інтеграція», заснованої 19 березня 2012 р. за ініціативою тодішнього міністра з міжнародного співробітництва та інтеграції Андреа Рікарді, під головуванням якого нарада зустрічалася протягом півтора року. З березня 2013 р. по лютий 2014 р. у новому уряді Енріко Летти заступила міністра Андреа Ріккарді 48-ми річна хірург конголезького походження Сесіль К’єнге, перший член кабінету міністрів Італії африканського походження. Під її головуванням у грудні 2013 р. також відбулася одна нарада «Релігії, культура та інтеграція». І з лютого 2014 р. в уряді Маттео Ренці на даний момент справи з інтеграції делеговано Міністерству праці та соціальних політик, яке і продовжило міжрелігійні зустрічні з метою інтеграції, подолання дискримінації та допомоги іммігрантам в Італії.

Прес-служба УГКЦ в Італії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next