АКТУАЛЬНО

В Австрії вшанували пам’ять жертв Голодоморів в Україні

Понеділок, 29 листопада 2021, 12:20
У четверту суботу листопада, коли у світі вшановують пам’ять жертв Голодоморів в Україні, у приміщенні архиєпископського палацу у Відні, біля меморіальної дошки на пам`ять про заснування кардиналом Інніцером організації з допомоги жертвам Голодомору в радянській Україні, о 16:00 відбулася поминальна молитва.

В урочистих заходах взяли участь духовенство УГКЦ спільно зі священиками ПЦУ та пастором української протестантської громади.

У спільній молитві взяв участь Надзвичайний і Повноважний посол України в Республіці Австрія Василь Химинець, перший секретар Уляна Задворняк та консул Мирослава Зінкевич. Посол Василь Химинець подякував усім присутнім за спільну молитву та наголосив, що дипломатичне представництво буде докладати максимальних зусиль для того, щоб Австрійська держава визнала Голодомор 1932-1933 року як геноцид в Україні.

Згадуючи мільйони невинно убієнних, представник кардинала Кристофа Шонборна, прелат д-р Ернст Пухер, голова церковного трибуналу Віденської архиєпархії, згадав, що 16 жовтня 1933 р. кардинал Інніцер скликав у Відні нараду представників різних конфесій з метою створення комітету допомоги, а 16-17 грудня 1933 р. у резиденціı̈ кардинала відбулася міжнародна конференція представників усіх допомогових організацій, які написали спільну заяву до Ліги Націй про те, що керівництво Радянського Союзу на чолі з Йосифом Сталіним чинить у радянській Україні страшний злочин проти людства шляхом штучно створеного масового голоду, внаслідок якого гинуть мільйони невинних людей.

На завершення панахиди всі присутні запалили свічки на пам’ять про мільйони невинно заморених голодом у роки Голодоморів в Україні.

Пресслужба Ординаріату для вірних
усіх Східних Католицьких Церков в Австрії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next