АКТУАЛЬНО

В Австралії Пластову ватру провели онлайн

Понеділок, 23 серпня 2021, 12:03
У зв’язку з карантинними обмеженням в Австралії багато організацій не мають можливості фізично збиратися разом для проведення своїх заходів. Однак пластуни Австралії намагаються й надалі підтримувати пластовий дух та один одного у різний спосіб.

Тому в неділю в Австралії лунали українські пісні, під час вже четвертої віртуальної Ватри.

До цієї події через зум численно приєдналися пластуни з Мельбурну, Джилонгу, Сіднею та Брісбену.

Станична станиці Вікторії, пл. сен. Тереза Ляхович, ЧХ, офіційно відкрила Ватру, після чого залунала традиційна пісня на початок «Ой, у лузі червона калина».  Співом та грою на гітарі під час Ватри провадив капелан станиці Вікторії, пл. сен. о. Андрій Микитюк, ЛЧ. Однак усі присутні своїми чудовими голосами єдналися у спільній радості та співі.

Особливим гостем на Ватрі був владика Микола, єпископ Мельбурнський, який разом з усіма присутніми співав пісні. У своєму зверненні та привітанні владика висловив слова підтримки усім, кажучи: «Сонце нас гріє, на вулиці тепло і це ознака того, що все буде добре. Пам’ятайте, що з нами є Бог і це дає надію та віру, що ми переживемо ці негаразди».

На закінчення Ватри станична подякувала усім за присутність та спів. «Це нелегко так чути і співати, але так гарно усіх бачити і це пластовий дух».

https://fb.watch/7xIILhZJDJ/

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next