АКТУАЛЬНО

В Австралії відбулася поминальна Літургія за Героями Небесної cотні

Вівторок, 19 лютого 2019, 10:55
У неділю, 17 лютого, в Австралії (в столиці Канберра) українці відгукнулися на заклик українського Посольства та Союзу українських організацій Австралії й зібралися у своїх осередках та парафіях, щоб віддати шану Героям Майдану.

Охочі люди прийшли у храмі Святого Володимира (УГКЦ) та церкві Святого Миколая (ПЦУ), щоб разом із представниками Посольства вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні, помолитися за їх душі та згадати їх подвиг.

Перший секретар Посольства Галина Юсип’юк поділилася власними спогадами про ті події та нагадала хронологію Революції гідності: «Коли переглядаєш ці історії, то думаєш, що в Україні ростуть нормальні діти, що живуть звичайні, але водночас особливі люди із загостреним почуттям патріотизму та справедливості».

За словами дипломатів, тоді Герої Небесної сотні були впевнені, що доля всієї України вирішувалася на Майдані. «На Майдан вони прийшли кожен своїм шляхом. Вони були різні за віком, освітою, життєвим досвідом. Проте всі разом вони репрезентували ціле українське суспільство, його прагнення до кращого життя, яке ми не можемо ані забути, ані зрадити», – йшлося у промові.

Окрім цього, спілкуючись з українцями Австралії, представники Посольства відверто обговорювали наявні проблеми та виклики. «Ми хочемо зберегти в національній пам’яті ті події, які нагадуватимуть прийдешнім поколінням про ціну здобутої для них свободи», – наголосили українські дипломати.

Після урочистого віча православні та греко-католицькі священики церков Канберри – отець Михайло Соломко та отець Володимир Калинецький – відслужили поминальні панахиди за Героями Небесної сотні. У своїх проповідях на святочній Літургії священнослужителі також згадали про їхній подвиг і про молитви усіх українців Австралії, які й тоді, у страшний лютий 2014 року, і досі моляться за мир і спокій в Україні.

Автор: Іван Верховинець
Джерело: catholicukes.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next