АКТУАЛЬНО

В Австрії молилися за невинно убієнних в Україні

Вівторок, 04 березня 2014, 11:08
1 березня 2014 року кардинал Кристоф Шенборн, Архиєпископ Відня та Ординарій для вірних візантійського обряду в Австрії, у співслужінні з римо- і греко-католицькими священиками, які душпастирюють в Австрії, очолив Богослужіння в катедрі Святого Стефана у Відні.

Духовенство та вірні спільно молилися за дар миру і припинення кровопролиття в Україні. На початку кардинал привітав двох поранених з Майдану, які лікуються у Відні. Їх привезли з лікарні на спільну молитву.

Слід відзначити, що в Богослужінні взяли участь близько трьох тисяч осіб.

По закінченні Меси відслужили Панахиду українською мовою за всіх невинно загиблих на Майдані Незалежності в Києві та в усій Україні. Відтак понад тисячу осіб взяли участь у поминальній ході зі свічками вулицями Відня від собору Святого Стефана до церкви Святої Варвари, де було вшановано пам'ять загиблих за кращу долю українського народу та держави.

Повідомив о. Юрій Коласа

Додаток:

У п´ятницю, 28 лютого 2014, австрійська газета «Heute» опублікувала звернення кардинала Кристофа Шенборна про події в Україні.

Україна – Смуток і Надія

Декілька місяців у страшному холоді вони очікували змін. Це вони, демонстранти на Майдані Незалежності у Києві, – їм належить подяка за перемогу. Їхня відвага, витривалість та жертва уможливили падіння українського диктатора Віктора Януковича. Але те, що вразило нас усіх найбільше і продовжує викликати почуття захоплення – це релігійна площина цих протестів. Проти насильства та брутальної потуги влади люди використовують силу молитви і терпеливість віри. Виконувач обов´язків Президента України Олександр Турчинов подякував усім релігійним громадам за їхню солідарність: «Люди повинні усвідомити, що корупція та кровопролиття є наслідком бездуховності, що спричинили трагічні події в Україні». Цими днями в Римі я зустрів Блаженнішого Святослава, Главу Української Греко-Католицької Церкви. Блаженніший розповів мені про те, як всі релігійні громади в Україні у спільній молитві змагалися, щоб ця революція була мирною . Слова Блаженнішого Святослава нагадали мені про події у Східній Німеччині, коли мирні молитовні зібрання людей захитали позиції комуністичної системи, а відтак без кровопролиття спричинили падіння берлінської стіни.

В Україні ця зміна коштувала щонайменше 82 людських життів і сотні поранених. Ситуація залишається дуже напруженою та небезпечною. Сьогодні Україна особливо потребує нашої солідарності та молитви. Ми молимося з великою надією за кращу долю України.

Переклав для інформаційного ресурсу УГКЦ о. Юрій Коласа

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next