АКТУАЛЬНО

В Австрії опрацювали шість пріоритетних напрямків пасторального планування в парафії

Понеділок, 30 вересня 2013, 16:21
У п´ятницю, 27 вересня, Кристоф кардинал Шенборн, Архиєпископ Відня та Ординарій для вірних візантійського обряду в цілій Австрії, зустрівся зі священиками ординаріату, які душпастирюють в Австрії.

Протоієрей Юрій Коласа, протосинкел для вірних візантійського обряду в Австрії, проаналізував поточну пасторальну діяльність та пасторальні ініціативи в парафіях та в душпастирських осередках і представив шість пріоритетних напрямків  для пасторального планування в парафії, що були запропоновані робочою групою для реалізації стратегічного розвитку УГКЦ на період  до 2020 року. Відтак кардинал Шенборн попросив присутніх священиків поділитися особистими успіхами та труднощами пасторальної праці на місцях.

Під час зустрічі кардинал закликав всіх присутніх священиків бути уважними  до дії Святого Духа: «Старайтеся зрозуміти, що Бог зараз чинить і що Він хоче промовити до нас через конкретні обставини. Часом Бог промовляє до нас навіть через страждання». Ординарій заохотив священиків поєднати професійність із харизматичністю. «З одного боку, дуже важливо, щоб ми зосередили свою увагу на запропонованих пріоритетах для пасторального планування в парафії, але, з іншого боку, ще важливіше, щоб ми навчилися слухати Бога та розпізнавати Його святу волю», - наголосив архиєрей.  

Наприкінці зустрічі було обговорено заходи, які будуть розроблені і вжиті на рівні ординаріату та використані для успішного розвитку парафій.

Як ми повідомляли, сьогодні до ординаріату належать вірні Української, Румунської, Угорської, Словацької, Білоруської, Російської, Болгарської та Мелхітської Греко-Католицької Церкви. Загальне число вірних, які проживають у різних федеральних землях Австрії, сягає близько 10 тисяч осіб. До ординаріату належить 32 священики. Душпастирське служіння здійснюється у таких містах: Відні, Граці, Клагенфурті, Лінці, Зальцбургу та Інсбруку.

 

Повідомив о. Юрій Коласа

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next