АКТУАЛЬНО

В Австрії представник УГКЦ взяв участь в конференції Спілки католицької соціальної етики в Центральній Європі

П'ятниця, 25 січня 2013, 15:09
Нещодавно у Віденському державному університеті (Австрія) відбулася конференція, організована з ініціативи представників Спілки католицької соціальної етики в Центральній Європі, в якій взяв участь і представник від УГКЦ, д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології. Про це повідомляє прес-служба Бюро УГКЦ з питань екології.
Нещодавно у Віденському державному університеті (Австрія) відбулася конференція, організована з ініціативи представників Спілки католицької соціальної етики в Центральній Європі, в якій взяв участь і представник від УГКЦ, д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології. Про це повідомляє прес-служба Бюро УГКЦ з питань екології. В науково-практичному заході, що став логічним продовженням конференції «Справедливість у сучасному світі: екологія – економіка – етика», першим виступив п. Шеремета, який представив ключові екологічні проблеми України, а також внесок УГКЦ у збереження створеного Богом світу. Очільник Бюро УГКЦ з питань екології констатував, що належна відповідь на сучасні екологічні виклики можлива тільки завдяки здійсненню комплексу політичних, соціально-екологічних і технічних програм, відповідно до концепції сталого розвитку. «Церква має особливу компетенцію і завдання допомогти здійснити віруючим людям своєрідне екологічне навернення у способі мислення і поведінки, маючи за мету, щоб практичне життя відповідало правдам віри в Бога-Творця і Спасителя всього світу. Саме у цьому і вбачає Екобюро УГКЦ своє першочергове завдання», - зазначив промовець. У цьому заході також взяли участь члени Спілки, викладачі та студенти університету, а також ті, кого більш детально цікавила тема взаємозв’язку соціальних та екологічних питань на національному та міжнародному рівнях. Доповідачами виступили члени ради правління Спілки католицької соціальної етики в Центральній Європі, котрі висвітлили соціально-екологічну ситуацію в країнах, які вони представляють. У заході взяли участь представники близько десяти країн Центральної Європи. Проф. д-р Інгеборн Габріель, президент Спілки католицької соціальної етики у Центральній Європі, звернула увагу присутніх на те, що, незважаючи на довгі роки підпілля і пов’язані з цим проблеми, УГКЦ зуміла зайняти передові позиції у сфері формування екологічної свідомості на засадах християнської віри та етики. Професор Габріель відзначила, що деякі з презентованих видань Екологічного бюро УГКЦ варті того, щоб бути перекладеними на німецьку та інші європейські мови і бути взятими на озброєння у процесі екологічної освіти та виховання, яка провадиться у Церквах на національному рівні. У рамках конференції відбулося також засідання Ради правління Спілки, на порядку денному котрого стояла низка робочих питань, включно із прийняттям трьох нових членів, серед яких також і д-ра Володимира Містермана, заступника керівника Бюро УГКЦ з питань екології.  

Департамент інформації УГКЦ

Довідка: Спілка католицької соціальної етики в Центральній Європі – це наукове об’єднання, яке має за мету обмін професійним досвідом між країнами Центральної Європи в галузі академічної католицької соціальної етики, соціальної освіти і соціальної праці. Осідок Спілки знаходиться на базі Інституту соціальної етики, Факультету католицької теології Віденського державного університету (Австрія).
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next