АКТУАЛЬНО

У БФ «Карітас» Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ провели деканальні збори

Середа, 19 березня 2014, 15:11
У приміщенні БФ «Карітас» Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ провели деканальні збори за участю владики Василя (Івасюка), новопризначеного Єпарха Коломийсько-Чернівецького УГКЦ. Учасники обговорили найактуальніші проблеми БФ «Карітас», а також визначили шляхи покращення співпраці з іншими розгалуженнями «Карітасу» в Україні. Про це повідомляє прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

Єпископ у своєму настановчому слові підкреслив, що робота священика повинна спиратися на три точки: катехизацію, роботу з молоддю, а також на творення добра і милосердя через БФ «Карітас». Зустріч тривала близько двох годин, протягом яких її учасники обговорили низку питань. Найперше, говорили про допомогу сім’ям постраждалим унаслідок останніх подій в Україні. Йшлося не лише про матеріальну допомогу, а й про психологічну, реабілітаційну довгострокову, спрямовану на те, щоб ці сім’ї були під постійною опікою.

Під час зборів диякон Сергій Триф’як, директор БФ «Карітас» Коломийсько-Чернівецької єпархії, згадав про будівництво християнського дитячого садочка імені Івана Павла ІІ, розвиток анімаційної ферми «Ковчег», про надання гуманітарної допомоги малозабезпеченим людям. Диякон Сергій звернув увагу на проект «Банк добрих справ», який передбачає збір коштів на лікування хворих дітей. Він також розповів про впровадження нового проекту щодо роботи з неповносправною молоддю.

Крім того, учасники підбили підсумки акції зі збору коштів для постраждалих на Філіппінах та відзвітували про передачу допомоги. Спільно визначили шляхи реалізації акції «Великодній кошик», яка невдовзі стартуватиме в єпархії.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next