АКТУАЛЬНО

У Благодійному фонді «Карітас-Київ» реалізується проект «Впровадження підходу «кейс-менеджмент» у роботі з ВПО»

П'ятниця, 25 грудня 2015, 12:05
"З початку листопада 2015 року в БФ «Карітас-Київ» розпочато надання послуги «кейс-менеджмент» вимушено переселеним особам зі Сходу країни в рамках проекту «Впровадження підходу «кейс-менеджмент» в роботі з ВПО», який реалізується Програмою розвитку ООН (в межах проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні») за фінансової підтримки Уряду Японії. Цей проект виконується також в таких містах, як Одеса, Краматорськ, Дніпропетровськ і Запоріжжя", - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ "Карітас-Київ".

Згідно з умовами проекту, кожна сім’я, яка має дві і більше проблемних ситуацій, може звернутися до БФ «Карітас-Київ». Якщо в сім’ї задоволені базові потреби (сім’я знайшла житло, є продукти харчування, одяг, взуття), тоді працівники Фонду можуть залучити клієнта до послуги «кейс-менеджмент».

Кейс-менеджмент – метод соціальної роботи, який передбачає оцінку ситуації та потреб клієнта, визначення цілей та планування заходів задля виходу людини зі складної ситуації,  спільне виконання кейс-менеджером та клієнтом спланованого, а також постійний перегляд запланованих кроків для досягнення бажаного результату.

Передбачено, що до кінця лютого 2016 року послугою скористається близько 100 сімей з числа вимушено переміщених осіб. Яким кейс-менеджер допоможе визначити основні їх потреби, сильні сторони та сформувати план заходів для виходу з складної ситуації. Зазвичай саме чітко структурованого плану недостатньо для того, щоби вийти зі складної ситуації, а також і знань, куди звернутися при виникненні труднощів із реалізації бажання змінити щось у своєму житті.

На сьогодні в рамках цього проекту БФ «Карітас-Київ» тісно співпрацює із Дніпровським центром соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, Асоціацією психіатрів України, а також здійснює пере направлення клієнтів в організації, де надається правова допомога.

"Основними досягненнями проекту на сьогодні є залучення більше ніж 75 сімей та проведення з ними тренінгів, бесід, консультацій, направлення в організації, які надають гуманітарну допомогу та організовують новорічні заходи. Водночас кейс-менеджер навчає людину, як самостійно в майбутньому можна вийти зі складних ситуацій, знаючи про ті організації та ресурси, які на сьогодні є в суспільстві", - розповідає кейс-менеджер БФ "Карітас-Київ" Федай Олена.

Прес-служба БФ "Карітас-Київ"

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next