АКТУАЛЬНО

У Броварах відзначили День захисника Вітчизни

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 15:19
14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, у парафії Трьох святителів УГКЦ м. Бровари відзначили День захисника Вітчизни. У заході взяли участь два воїни, які нещодавно повернулися із зони АТО.

Святкування розпочали Божественною Літургією, яку очолив протоієрей Олег Панчиняк, парох місцевої громади. По завершенні молитви о. Олег від імені всієї парафії привітав захисників нашої Батьківщини з Їхнім святом.

У своєму слові священик зокрема відзначив: «Ці хлопці ходили між життям і смертю. Кожної хвилини вони були готові віддати найцінніше, задля того щоб ми з вами могли спокійно виконувати свої щоденні обов’язки».

Опісля вірні спільно помолилися за українських воїнів, які на передовій захищають Україну від агресора.

Продовжили святкування традиційним походом до лісу на спільну трапезу.

Під час урочистого трапезування о. Олег виголосив доповідь «Митрополит Андрей Шептицький і рух ОУН-УПА».

На думку священнослужителя, позиція митрополита Андрея Шептицького стосовно українського націоналізму може видатися багатьом нелогічною і суперечливою: «З одного боку, він засуджував націоналістів, а з іншого – підтримував. Насправді жодної суперечності тут немає. Митрополиту було притаманне об'єктивне бачення речей. Світ він сприймав не лише в чорно-білих кольорах. Він прекрасно знав становище свого народу, який втратив державність і знаходився під владою чужинців. Тому й розумів тих, котрі зі зброєю в руках хотіли захистити свої національні права. Але з іншого боку, його християнські переконання не дозволяли закривати очі на різні крайнощі, як в теорії, так і в практиці. Отже, немає тут жодної суперечності. Митрополит діяв так, аби всебічно захистити християнські й національні цінності. Цього, можливо, нам варто б навчитися сьогодні у славного мужа нашої Церкви», - наголосив доповідач.

Слід відзначити, що все святкування супроводжувалося співом патріотичних пісень. За словами о. Олега, це вже шосте святкування: «Спочатку воно було задумане як відзначення чергових річниць створення УПА, але тепер, коли в Україні війна, це святкування набрало інших відтінків», - розповів парох храму Трьох святителів УГКЦ у Броварах.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next