АКТУАЛЬНО

У Брюховичах відбулися реколекції для медичних капеланів

Середа, 08 березня 2017, 11:59
Із 5 по 7 березня з ініціативи Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я відбулися реколекції для медичних капеланів. На цьогорічні реколекції з’їхалися 65 капеланів із різних куточків України. Реколекції проходили в смт Брюховичі, що біля Львова, у Богословсько-філософському інституті Василіанського чину. Повідомив о. Ігор Ліпчанський.

Реколектантом був відомий священик-психолог о. Тихон Кульбака, який роздумував на тему «Лікарю, уздоров самого себе!» (Євангелія від Луки 4, 23). Священики протягом трьох днів жили за монастирським уставом та відвідували науки. Отець Тихон розпочав реколекції з переживання власних подій, зокрема перебування на Майдані під час бурхливих подій, а також в полоні на Сході України і в лікарні, після звільнення.

У залі творилася справді дружня атмосфера, кожен міг поділитися власними переживаннями щодо свого капеланського, парафіяльного служіння, життя в сім’ї. Протягом усього часу в приміщенні для наук перебували мощі святого Пантелеймона, покровителя медиків та хворих, і незвична ікона Христа-Цілителя (грецькою Христос-Терапевт).

На молитву до капеланів завітав владика володимир (Груца), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, який привітав усіх присутніх та висловив слова подяки за служіння хворим. Також священики взяли участь у спортивному флеш-мобі, відтискалися від землі та робили фінансову пожертву на духовно-психологічну реабілітацію воїнів АТО. Таку естафету запропонувало Екобюро УГКЦ, а Комісія душпастирства охорони здоров’я передала естафету Комісії у справах молоді УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next