АКТУАЛЬНО

У Брюховичах завершилися реколекції для священиків Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ

Середа, 28 травня 2014, 21:20
28 травня в реколекційно-відпочинковому центрі в Брюховичах поблизу Львова завершилися дні духовної віднови для священиків Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ. Про це повідомляє прес-служба цієї єпархії.

Додамо, що дні духовної віднови, які розпочалися 28 квітня, присвячені 25-й річниці виходу УГКЦ з підпілля. Провідником реколекцій був о. Василь Мендрунь, ЧСВВ. Дні духовної віднови завершилися Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Михайло (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський. У проповіді єпископ заохотив священнослужителів молитися за Україну і в цю молитву вкладати віру, адже тоді «здійсниться нам обіцяне – Царство Боже». Відтак єпископ розповів про участь в паломництві української військової делегації до Люрда, що відбулося нещодавно, «де всі підтримували Україну молитвою та аплодисментами».

Про важливість молитви для військової справи єпископ сказав так: «Військо гарантує нам безпеку. Тож маємо супроводжувати його молитвою і це є наше завдання як священиків. Маємо молитися за мир, безпеку, спокій. Як військовики ревно захищають, ризикуючи своїм життям, так і ми маємо ревно молитися, щоб об’єднати наші фізичні й духовні сили».

Продовжуючи тему духовного оновлення, о. Іван Пігура, префект навчального відділу, провів зі священиками детальний аналіз інструкції проведення Декади місійності, щоб від свята Вознесіння ГНІХ кожен душпастир у парафії прищеплював вірним засади місійності християн.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next