АКТУАЛЬНО

У Будапешті пройшло онлайн-святкування Пасхи

П'ятниця, 24 квітня 2020, 10:59
День Воскресіння Христового українці в Угорщині відсвяткували по-особливому. Святковий день розпочався для громади з пасхальних онлайн-богослужінь. Цього дня українська громада духовно з’єдналася в молитві з Блаженнішим Святославом, що відбулася у Патріаршому соборі за допомогою «Живого телебачення», а благословення великодніх страв провів онлайн отець Дам’ян Габорій.

Другою важливою подією української громади цього дня стала організація святкування Великодня'2020 через Інтернет, яке організувала церковна «Рідна школа» в Будапешті та в якому взяли участь діти спільно з батьками.

Керівниця церковної школи і організатор події п. Олена Бескоровайна розповіла: «Свято онлайн - це теж цікаво! Дуже зворушливо прозвучали  вірші, розподілені на всіх членів родини. Цікаво було розглядати  малюнки на теми "Великдень" і "Мій великодній кошик" в онлайн-галереї. Цього дня ми чудово розважилися: загадки, ігри, поетичні спроби, майстер-клас з розпису повітряної кульки-писанки. Та було і спілкування, якого нам так зараз бракує». На завершення свята отець Дам’ян  благословив всіх учасників онлайн-свята та побажав веселих і благословенних свят, а керівниця школи подякувала учням, які щосуботи беруть активну участь в навчальній програмі школи за допомогою програми «Zoom», вивчаючи таким чином українську мову і літературу, історію, «Я у світі», основи християнської віри та готуються до першої сповіді.

«Через неможливість проведення онлайн-богослужіння під час карантину в церкві, яка розташована на туристичній вулиці угорської столиці, де українська громада збирається на щотижневі молитви в церкві,  ми спільно з парафіянами брали участь у великопісних реколекціях, страсних і пасхальних богослужіннях, які відбувалися в Патріаршому соборі за допомогою онлайн-трансляції  "Живого телебачення". З парафіянами проводимо онлайн-зустрічі, але з нетерпінням чекаємо на можливість спільно молитися в церкві», - повідомив о. Дам’ян Габорій, душпастир для українців в Угорщині.

За матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next