АКТУАЛЬНО

У Будапешті відбулися українські гаївки

Вівторок, 25 квітня 2017, 15:05
У Томину неділю українці в Угорщині провели традиційні Великодні гаївки.

Святковий день розпочався з Божественної Літургії, яка відбулася в храмі св. Флоріана на площі Тараса Шевченка, в якому українська громада збирається на щотижневі богослужіння.

А відтак друга частина свята пройшла на відомому туристичному острові Маргіт, який знаходиться на річці Дунай, неподалік від Угорського парламенту. Святковий захід розпочався з воскреслої молитви, після якої до учасників гаївок з привітальним словом звернувся о. Дам’ян Габорій, священик для українців в Угорщині, який підкреслив важливість проведення гаївок, які мають глибоке духовне значення. «Сьогодні ми показуємо нашу українську духовну культуру та традиції і тим людям, яких так багато є на острові і на нас споглядають», - завершив душпастир. Великодня програма була підготовлена катехиткою парафії  Марією Втерковською і передбачена для діточок та дорослих. Під час забави відбулося співання воскреслих пісень та гаївок, хороводи, ігри, загадки, конкурси, фотосесія. В рамках свята відбулася дегустація Пасочок, які спекла українська господиня Мар’яна Стельмах. Святкова програма завершилася  чудовим і святковим настроєм. Учасники свята вирішили, щоб наступні Великодні гаївки провести знов на цьому острові.

Організаторами свята були: парафія Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті та гурток українських традицій в Будапешті «Калина Червона».

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next