АКТУАЛЬНО

У Будапешті відбулися великодні гаївки

Середа, 05 червня 2019, 12:02
Вже стало традицією українців у Будапешті щороку проводити гаївки. Започаткували в Угорщині відому великодню традицію гаївок спільнота "Назаретські родини" при українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті.

Попередні роки гаївки проводилися у відомих парках Будапешта, таких як Маргіт сігет, Орці парк.

Цього року гаївки відбулися в неділю, 2 червня, після Божественної Літургії та провели їх біля церкви на центральній туристичній вулиці Ваці угорської столиці. Отець Дам'ян Габорій, священник для українців греко-католиків Будапешта, зазначив: «справжньою автентичною українською традицією є провадити гаївки біля церкви. Сьогодні мають можливість ознайомитися з нашою великодньою українською традицією угорці та іноземні туристи, які проходять цією вулицею».

Святковий день завершився трапезою та  великодньою забавою в церковній школі кардинала Гузара,  яку провів відомий співак із Коломийщини та знаний в українських діаспорах Європи Любомир Згурський.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next