АКТУАЛЬНО

У Будапешті відбувся перший міжнаціональний фестиваль духовної пісні «Покрова Богородиці»

Середа, 17 жовтня 2018, 10:41
14 жовтня (неділя), у день Покрови Богородиці, в українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті відбувся «Перший міжнаціональний фестиваль духовної пісні».

Концертна програма  відбулася відразу після Божественної Літургії в римо-католицькій церкві Святого Михаїла, що на вулиці Ватці, 47 (Vaci utca 47), де українська громада в Угорщині збирається на щонедільні богослужіння.

У концертній програмі взяли участь хори: угорської греко-католицької парафії Святого Флоріна в Будапешті, українсько-угорський хор «Новус», хор Львівського медичного університету.

Організатором першого фестивалю була українська греко-католицька церква в Угорщині та українське самоврядування Ержибетвароша. Фестиваль відбувся за підтримки Товариства української культури в Угорщині та Товариства українсько-угорського партнерства.

«Цього дня, у цей Богородичний місяць, ми розпочали добру традицію в Будапешті, яка має за мету через спів об’єднувати між собою українські та угорські народи та спільно прославляючи Пресвяту Богородицю. У майбутньому плануємо кожного року в жовтні організовувати такий духовний фестиваль, залучаючи щоразу більше колективів», - розповів о. Дам’ян Габорій, священик для українців в Угорщині.

Довідка:

Нагадуємо, що 30 вересня українська греко-католицька громада в Будапешті відсвяткувала свій десятий ювілей. Тоді Божественну Літургію очолили: владика Йосиф (Мілян), голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, та владика Филип (Кочіш), митрополит Угорської Греко-Католицької Церкви.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next