АКТУАЛЬНО

У Будапешті говорили про подружні стосунки

Вівторок, 28 листопада 2017, 16:13
25 листопада для українських подружніх пар в Будапешті відбувся сімейний тренінг на тему «Як вирішувати конфлікти в подружжі?»

Зустріч розпочала п. Оксана Габорій, голова парафіяльного центру підтримки сім’ї, яка підкреслила важливість таких зустрічей. А відтак пані Мар’яна Бісик, експерт зі сімейних справ, у ході зустрічі підкреслила, що щаслива сім'я дає добрий приклад християнського життя.

"Люди, які одружуються, хочуть бути щасливими в подружжі і думають, що їх любов триватиме все життя. Тому цю любов потрібно правильно будувати - як будували єгиптяни піраміду. В основі піраміди, тобто стосунків, має бути повага і пожертва одне до одного", - зазначила психолог.

Фахівець відзначила, що на другому місці - дружба, тобто чоловік і жінка обов'язково мають бути друзями. "Друзі - це, насамперед, люди з однаковими поглядами, цінностями і принципами", - додала вона.

І на вершині піраміди, зазначила Мар'яна Бісик, - фізична любов, симпатія, уся емоційна сфера. "Багато людей перевертають піраміду і хочуть від почуттів дійти до фундаменту, але це дуже важко", - зауважила психолог.

Вона також розповіла про психологічну різницю між статями.  Жінка: усе сприймає в естетичному форматі, світом жінки є справи її серця, робить щось лише для когось, у стосунках віддає. Чоловік: усе сприймає у філософському форматі, серцем чоловіка є справи світу, робота як мета сама по собі, у стосунках бере.

Як наслідок, жінка має: навчитися брати у стосунках, бути другом, часом робити лише щось для себе; чоловік має: закохувати жінку в себе, виявляти емоції, підтримувати.  Також психолог розповіла про особливості вирішення конфліктів у подружжі.

"Конфлікти точно будуть. Варто готувати подружжя, вчити вирішувати конфлікти. Але конфлікти - це добре, адже в результаті ми маємо знайти спільне бачення, стати ближчими одне до одного і вийти з того задоволені. Тоді конфлікт вирішений", - наголосила Мар'яна Бісик.

Вона також назвала стилі вирішування конфлікту з точки зору психології: відступ, перемога, поступки, компроміс, розв'язування. І додала, що маленькі конфлікти запобігають утворенням серйозних і великих.

На завершення зустрічі, отець Дам’ян Габорій, священик для української громади в Будапешті, подякував доповідачу та зробив підсумки тренінгу. Цього ж дня українські подружжя мали можливість скористати з приватних консультацій сімейного психолога. Наступний сімейний тренінг відбудеться в лютому.

Тренінг проводили в приміщенні Столичного самоврядування. Організатором зустрічі була спільнота «Назаретські родини» при парафії Покрови Богородиці в Будапешті. Захід відбувся за підтримки Державного та Столичного самоврядування українців в Угорщині.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next