АКТУАЛЬНО

В Будапешті провели тиждень екуменічних молитов за Україну

Вівторок, 08 березня 2022, 13:52
З 27 лютого по 6 березня в столиці Угорщини Будапешті відбулися екуменічні молитви за Україну.

Молитовні зустрічі відбувалися в різних конфесіях та релігійних організаціях.

Головною подією тижня стала молитва у студентській церкві Будапешту, у якій взяли участь делеговані представники від різних релігійних організацій.

Від лютеранської Церкви молитву провадив Тамаш Фабіні, від унітаріанської – пастор Шандор Лета, від реформатської – Абель Кардош. У молитві також взяли участь рабин Золтан Радноті, о. Дам’ян Габорій, священник для вірних УГКЦ в Угорщині, а також представник Грецької Православної Церкви в Угорщині. У молитовному єднанні взяли участь і відомі в Угорщині християнські спільноти, зокрема рух Fokoláre та рух «72 учні».

З промовою під час молитви виступив єпископ-помічник Будапештсько-Естергомської дієцезії Франциск Черхаті.

Кожен представник провів молитву та поблагословив присутніх у храмі.

Отець Дам’ян Габорій провів молитву українською мовою, а церковний хор парафії Покрову Богородиці УГКЦ в Будапешті заспівав українською «Отче наш».

На завершення, о. Дам’ян подякував організаторам та присутнім молитовну та гуманітарну підтримку для українського народу.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next