АКТУАЛЬНО

У Будапешті провели великопісні реколекції

Вівторок, 27 квітня 2021, 14:10
24–25 квітня 2021 року в парафії Покрову Богородиці в Будапешті для українців в Угорщині відбулися духовні науки.

Нещодавно українська громада отримала дозвіл поновити богослужіння в храмі, які перейшли в режим онлайн-трансляції перед початком Великого посту через зростання пандемії.

Реколекції провадив о. Андрій Белеканич із василіанського монастиря в Маріяповч ( Угорщина). Духовні науки були проведені для дітей церковної "Рідної школи", парафіяльної молоді та дорослих.

На завершення реколекцій, у Квітну неділю, після Божественної Літургії відбувся Чин посвячення верби.

Отець Дам'ян Габорій, духовний наставник української громади в Будапешті, подякував отцю реколектантові за духовний візит до угорської столиці та розповів пристунім у церкві, що перед отцем Андрієм стоїть велика місія – відновити монаше життя в історичній  василіанській обителі в  Маріяповч, на території якої, у монастирському храмі, перебуває відома ще за часів Австро-Угорщини чудотворна ікона Маріяповчанської Божої Матері. Монастир історично пов’язаний із Україною. Окрім того, священник опікується українською греко-католицькою громадою в Ніредьхазі.

Пресслужба УГКЦ у Будапешті


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next