АКТУАЛЬНО

У Будапешті пройшли українські запусти

Понеділок, 12 лютого 2018, 20:57
У суботу, 10 лютого, в Центрі української культури в Будапешті для української громади відбулися запусти.

Українці в  Угорщині вже вкотре провели цей захід перед Великим постом. На запусти зібралася українська діаспора з різної місцевості. Захід розпочався з молитви, яку провів отець Дам'ян Габорій, священик для українців в Угорщині. А відтак до присутніх звернувся з привітальним словом Юрій Кравченко, голова Державного самоврядування українців Угорщини. Після цього промовляв отець Паньків Іван, декан Дрогобицький, що прибув на свято з народним музичним гуртом «Галич» Дрогобицького народного дому, який і провів святкову програму для присутніх.

Розважальна програма розпочалася з виступу діточок. Вони танцювали різні банси та брали участь в естафетах. Під час цього святкового вечора завдяки українському співу й танцям ще довго панував святковий настрій серед української громади.

Організаторами запустів були: парафія Покрови Богородиці в Будапешті, Державне самоврядування українців, Столичне самоврядування українців, Самоврядування українців Кобані, Благодійний фонд імені Івана Франка.

Довідка:

Cправжньою українською традицією є запусти, яку започаткували ще наші предки перед початком Великого посту. Ця практика в нашому народі була виплекана століттями і допомагала українцям благоговійно ввійти у Великий піст. Запусти – час, коли українці востаннє гуляли і забавлялися перед Великим постом.

Повідомив о. Дам’ян Габорій

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next