АКТУАЛЬНО

У Будапешті створено українську школу лідерства імені кардинала Любомира Гузара

Вівторок, 18 вересня 2018, 13:04
При українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті, з благословення владики Йосифа (Міляна), голови ПМВ УГКЦ, створено українську церковну школу лідерства.

У неділю, 16 вересня, після Божественної Літургії відбулася презентація духовно-освітніх проектів школи. Під час презентації вчителі, викладачі та педагоги представили навчальні програми, які передбачені для дітей, молоді та дорослих.

У рамках школи для дітей будуть такі освітні програми: катехизація, підготовка до Першої сповіді та Причастя, українська мова, англійська мова, скаутство, хор; гуртки: театральний, художній та креативний, – народна творчість, християнські табори. Для молоді: катехизація, скаутство, літня школа лідерства в Україні, тренінги та семінари з лідерства, аніматорські курси, молодіжний Всеукраїнський християнський табір «Сарепта». У пропозиції для дорослих: катехизація, угорська та англійська мови, тренінги та семінари.

Отець Дам’ян Габорій, священик для українців в Будапешті, розповів: «Наша школа – це церковний проект, який дає теоретичні та практичні знання для дітей, молоді та дорослих. Програма передбачена для українців в Угорщині. Важливою частиною навчання в школі є вивчення основ християнства, що дає в майбутньому можливість особі отримані знання використовувати для громади, особистого та духовного розвитку. Навчальна програма допоможе учасникам школи сформувати лідерські навички для життя в українській  громаді та угорському суспільстві».

Урочисте відкриття української школи в Будапешті відбудеться в неділю 30 вересня 2018 року, під час урочистих святкувань ювілею громади, у церкві Святого Михаїла, що на вулиці Ваці, 47 у Будапешті, де українська громада збирається на богослужіння. Архиєрейську Літургію очолить владика Йосиф (Мілян) спільно з владикою Филипом Кочішем, митрополитом Угорської Греко-Католицької Церкви. В ювілейному заході  візьмуть участь представники угорської влади, український дипломатичний корпус в Угорщині, угорське, німецьке та польське духовенство.

Довідка

Школа створена з нагоди 10-ліття української греко-католицької громади в Будапешті, яка датується 3 жовтня 2008 року, коли для українців греко-католиків кардинал Любомир Гузар, Глава УГКЦ,  відправив першу Літургію в церкві Святого Флоріана, що на площі Тараса Шевченка в Будапешті.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next