АКТУАЛЬНО

У Будапешті відбулася презентація Ліги католицьких жінок

Понеділок, 15 квітня 2019, 17:11
14 квітня для української громади в Угорщині відбулася презентація відомого українського світового руху Ліги греко-католицьких жінок.

Захід відбувся на парафії Покрову Богородиці в Будапешті УКГЦ після Божественної Літургії. Презентацію жіночої організації провела пані Тетяна Чудійович, голова Ліги греко-католицьких жінок України, яка прибула зі спеціальною місією з Києва.

Як розповіла присутнім пані Тетяна: «Ліга в Україні утворилася за сприянням Ліги жінок Канади і Блаженнішого Святослава у 2013 році та була націлена залучити й об’єднати активних цілеспрямованих греко-католицьких жінок, які б хотіли долучитися до розбудови та розповсюдження Греко-Католицької Церкви. Свого часу так зробили українки в Канаді. Вони фактично своїми руками збудували церкви і відстояли свою ідентичність у вірі в Канаді. І зараз ця Ліга жінок Канади – надзвичайно потужна організація. Також головне завдання Ліги – допомога ближньому в потребі».

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next