АКТУАЛЬНО

В Буенос-Айресі відбулася інтронізація нового Єпарха

Вівторок, 22 листопада 2016, 10:56
20 листопада в катедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі відбулася інтронізація владики Даниїла (Козлінського) як нового Єпарха єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині.

8 жовтня 2016 року Святіший Отець Папа Франциск номінував владику Даниїла Єпархом вакантної  єпархії Покрови Пресвятої Богородиці для українців в Аргентині. Варто згадати, що перед своїм призначенням владика Даниїл з 2011 року виконував своє служіння як Апостольський адміністратор в Аргентинській республіці.

Урочистість розпочалася із закриття Ювілейного року Божого милосердя. Згодом ієрей Михайло Гримач зачитав декрет про іменування владики Даниїла новим Єпархом. Відтак архиєрей у супроводі Апостольського нунція Його екселенції Еміля Поля Тшерінга склав визнання віри та присягу. Апостольський нунцій вручив жезл владиці Даниїлу як символ пастирського служіння, яке йому з великою довірою доручає Церква, та звернувся до нього зі словами привітання та побажаннями гідного та плідного служіння в Аргентині.

”Владика Даниїл служить для української громади в Аргентині з 22 червня 2011 року, коли був номінований Апостольським адміністратором. Сьогодні Він розпочинає своє  пастирське служіння як новий Єпарх, із чим його вітаю. Рівно ж хочу передати вітання та подяку від Святішого Отця за готовність прийняти це служіння. Не сумніваюся, що з таким якостями, як людяність, глибока духовність і велике пастирське серце та з допомогою Святого Духа ви зможете ще більше  наблизити вірних до Господа. Сьогодні з молитвою  і служінням супроводжую вас як представник Святішого Отця, виголосив  Еміль Пауль Тшерінг”.

Архиєрейську Літургію очолив новий Єпарх у супроводі Папського нунція, єпископа-емерита Михайла (Микицея), духовенства та вірних.

Слід наголосити, що на інтронізації був міністр юстиції України Павло Петренко, Надзвичайний і Повноважний посол України в Аргентинській Республіці пан Юрій Дюдін з дружиною та дипломатичним корпусом. Представники товариств та культурно-просвітницьких організацій.

У своїй проповіді владика  Даниїл ділився реальністю Церкви в Аргентині: відстань, мала кількість священиків, асиміляція, недостатнє знання української мови, релігійне байдужість. Незважаючи на це, треба захоплюватися нашими вірними в їхній жертовності та служінні. Церква є та діє. Минуло 120 років від першої імміграції, але й надалі будуються нові церкви, а також тішить те, що люди люблять і підтримують те, що отримали від своїх предків. А щодо майбутності?  Працювати разом. Єпископ не виконує свою місію сам, він  потребує співпраці від усіх: духовенства та вірних. Треба завжди єднатися, подати руки одне одному і разом будувати майбутнє.  Від мене особисто, сказав єпископ, обіцяю працювати, не жаліти своїх сил, нести  Боже Слово, потішати та заохочувати всіх на дорозі віри в нашій рідній Церкві під Покровом Пресвятої Богородиці.

Після завершення Божественної Літургії канцлер єпархії  о. Назарій Кащак прочитав лист-привітання від Отця та Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

Преосвященний владика Даниїл подякував усім за чисельну присутність, особливо папському нунцію та високодостойним гостям. 

Прес-служба єпархії Покрови
Пресвятої  Богородиці  в Аргентині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next