АКТУАЛЬНО

В Букачівецькому протопресвітеріаті презентовано Великопісну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння»

Понеділок, 21 березня 2016, 12:50
У першу п’ятницю Великого посту екореферент Букачівецького протопресвітеріату Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ о. Михайло Колянко представив у парафії с. Журів Великопісну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння», яка має за мету допомогти глибше й повніше пережити процес покаяння і навернення до Бога завдяки поглибленню свідомості щодо відповідальності за створений Богом світ та шляхів її здійснення в повсякденному житті кожної людини.

У рамках презентації ініціативи в каплиці Христа Чоловіколюбця поряд із школою був відслужений Молебень до Бога Творця. У богослужінні взяла участь учнівська молодь, а опісля у школі був проведений двогодинний освітньо-виховний захід духовно-екологічного спрямування.

Присутні мали нагоду дізнатися про різні екологічні проблеми сучасності та про роль гріха у виникненні екологічної кризи, а також переосмислити свою загальнолюдську та християнську відповідальність за створений світ. У рамках заходу були також продемонстровані екоролики та роздані інформаційні матеріали на тему енергоефективності та здорового способу життя.

Особливий акцент був поставлений на діла милосердя до природи і ближніх, які кожен може щоденно робити завдяки відповідній культурі поведінки та впровадженню різних технічних заходів для економії електроструму, тепла, води тощо.

На завершення о. Михайло розповів про Міжнародну акцію «Година Землі», яка відбудеться в суботу, 19 березня, з 20:30 до 21:30, закликавши долучитись, вимкнувши в цей час світло та необов’язкові електроприлади, для того щоб загострити увагу на необхідності внеску кожної людини у вирішення сучасних екологічних проблем.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next