АКТУАЛЬНО

Під час великопісних реколекцій у Вінниці молилися за мир в Україні

П'ятниця, 27 березня 2015, 11:54
У парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Вінниці відбулися великопісні парафіяльні реколекції. Проходили вони з 19 по 22 березня. Провідною темою, над якою роздумували протягом усього часу, була «Молитва за мир в Україні».

Розпочалися реколекції в четвер ввечері, коли після Акафісту до Страстей Христових, була перша наука. Проповідував отець Роман Дубік, парох села Лучинці Рогатинського району Івано-Франківської області. А допомагали йому сестри-монахині Згромадження служебниць Господа і Діви Марії з Матара, Чернечої родини Воплоченого Слова.

У п’ятницю, окрім богослужінь та реколекційних наук, була зустріч з парафіяльними спільнотами «Матері у молитві» та Братством Матері Божої Неустанної Помочі та парафіяльною молоддю, а в кінці вечора відбувався Чин Соборування.

У суботу, зранку, особлива увага приділялася дітям парафії, які мали нагоду послухати науки від сестер-монахинь та пограти в цікаві ігри на подвір’ї парафіяльного храму. Після обіду відбувалася зустріч із підлітковою групою, а також з подружніми парами. Закінчення цього вечора також мало особливий характер – відбувалися чування. Усі присутні брали участь у процесійній ході навколо храму з мощами святого Шарбеля (які знаходяться у парафіяльному храмі у Вінниці) та молилися вервицю до Богородиці і під час зупинок читалися уривки з навчань митрополита Андрея (Шептицького).

У неділю, 22 березня, служилася святкова Божественна Літургія, після якої на закінчення реколекцій здійснили віднову посвячення парафії та всієї України під Покров Пресвятої Богородиці.

Прес-центр парафії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next