АКТУАЛЬНО

В Чернігові урочисто вшанували 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького

П'ятниця, 27 листопада 2015, 13:34
25 листопада 2015 року у Чернігові відбулися заходи вшанування 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького в Чернігівському філармонійному центрі фестивальних та концертних програм. Пише прес-служба Київської архиєпархії УГКЦ.

 

 Цього дня презентували театральне музично-хореографічне дійство за сценічним твором Олега Васюти “А як зможеш ти…”. В програмі глядачам поступово розкривалось життя молодого та успішного графа Романа, що вирішує стати священиком. Декламація художнього керівника проекту заслуженого діяча мистецтв, доктора філософічних наук та мистецтвознавця Олега Васюти і Дмитрія Мельниченка, поступово вводили в історію життя митрополита, складність його життєвого вибору та історичного часу, в якому Він жив.

Розповідь про життя митрополита Андрея духовно наповнював спів семінаристів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ.

Після закінчення академії слово мав о. Петро Лоза, ЧНІ, настоятель монастиря свв. апп. Петра і Павла, УГКЦ в Чернігові. Священик подякував всім учасникам і гостям та наголосив: “Митрополит все своє життя посвятив боротьбі за гідність людини та становлення українців, як єдиної спільноти, народу. Цей приклад ми повинні наслідувати і сьогодні”.

Опісля зі словом виступив Юрій Ткач, керівник Управління культури Чернігівської міської ради, який зауважив: “Цим виступом, можливо, почнеться нова епоха розвитку мистецтва в місті. Чи не вперше саме з громадської ініціативи організовано музичне дійство такого роду”.

Зі словом звернувся також Семен Бельман, директор Чернігівського обласного відділу культури, визначний громадський та культурний діяч:  “Не зважаючи на те, що Митрополит Андрей врятував дуже багато євреїв (багато з яких живі і сьогодні), Йому досі не присвоїли почесного звання Праведника світу. Проте Шептицький беззаперечно є прикладом для Українців сьогодення та праведником для єврейської спільноти світу” – нагадав присутнім п. Семен, який є також Головою правління Чернігівського обласного об’єднання єврейських громад.

Департамент інформації УГКЦ 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next