АКТУАЛЬНО

У День журналіста в Києві провели молитву для працівників ЗМІ

Середа, 07 червня 2017, 12:42
6 червня 2017 року в парафії Святого Миколая Чудотворця УГКЦ, що на Аскольдовій могилі у Києві, провели подячну та благальну молитву для працівників ЗМІ.

Зустріч була приурочена до Дня журналіста. З цієї з нагоди у храмі Святого Миколая відбувся Молебень до Богородиці. Під час молитви журналісти дякували Богу за отримані таланти та ласки, а також просили дарів Святого Духа для сумлінного виконання своїх обов'язків.

Молитву очолив голова прес-бюро Київської архиєпархії УГКЦ о. Андрій Боднарук. У своєму слові до присутніх священик звернув увагу на сумлінному ставленні журналіста до своєї професії. За його словами, сьогодні працівникам ЗМІ як ніколи слід стояти на сторожі слова: «Слово може потішити, але й може ранити. Слово може бути лагідним і може бути гострим, правдивим та брехливим… Ми маємо зберегти та висвітлювати всі позитиви нашої діяльності, як добрих сторожів слова. Тому нехай сьогоднішній день та молитва будуть черговою нагодою пізнання нашої професії», - закликав душпастир.

Після молитви священик висловив слова вдячності пароху храму митрофорному протоєрею о. Ігорю Онишкевичу: «Сьогодні в особливий спосіб дякуємо господарю цієї парафії. Дякуємо за те, що вмієте вже третій рік поспіль згуртувати цього дня журналістів. Нехай Господь за це винагородить Вас потрібними ласками».

У свою чергу о. Ігор запросив присутніх до спільного столу, за яким продовжили спільне святкування дня журналіста. Відтак в парафіяльному приміщенні журналісти пригадали та розважили над словом світлої пам’яті патріарха Любомира Гузара, яким він свого часу вітав працівників ЗМІ із їхнім професійним святом.

На завершення заходу було домовлено про частіші молитовні зустрічі журналістів. Відтак узгоджено проведення наступної зустрічі 8 липня 2017 року в с. Круглик. Про деталі буде повідомлено згодом.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next