АКТУАЛЬНО

У Донецьку батькам розповіли про важливість прищеплення дітям любові до природи

Четвер, 10 квітня 2014, 14:15
6 квітня 2014 року Божого в Катехитичному центрі, який знаходиться при катедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці, з ініціативи о. Михайла Неїжмака, референта Бюро УГКЦ з питань екології в Донецькому екзархаті УГКЦ, відбулася зустріч, присвячена екологічному вченню Церкви.

Зустріч, на якій були присутні батьки, діти яких відвідують катехитичну школу, розпочали молитвою до Бога-Творця. Після короткого представлення вчення Церкви щодо відповідальності за Богом створений світ та пояснення поняття «екологічний гріх» між присутніми та священиком зав’язалася жвава дискусія. Дружній активний формат зустрічі та велике зацікавлення учасників екологічними питаннями засвідчили небайдужість вірних до обраної проблематики.

У рамках зустрічі о. Михайло презентував також Великопісну екологічну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку Бюро УГКЦ з питань екології вже четвертий рік поспіль проводить у час Великої Чотиридесятниці.

Розкриваючи в доступній формі питання відповідальності за природне довкілля, священик підвів до того, що дбати за Богом створений світ – природу – це невід’ємна складова місії Церкви, і для її більш ефективного здійснення у сучасному світі, окрім екологічної інституції, цим повинні на свій спосіб займатися також й інші церковні комісії.

Захисник створіння на теренах Донецького екзархату розповів про низку шкідливих практик, якими грішать люди проти природи, зневажаючи цим самого Творця. Зачитавши нещодавнє Звернення владики Володимира (Війтишина), Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ «З приводу проблеми використання штучних вінків та квітів», священик пояснив причини негайного викорінення цієї руйнівної для всього створіння практики.

Під час зустрічі батьки активно висловлювали свої думки та бачення щодо того, як можна покращити екологічну ситуацію в регіоні.

На завершення зустрічі о. Михайло закликав усіх присутніх долучитися до всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою», яка проводитиметься 12 квітня, та побажав батькам, щоб їм вдалося своїм прикладом прищепити дітям любов до Богом створеного світу.

Референт Донецько-Харківського екзархату Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next