АКТУАЛЬНО

У Донецьку до таїнства Єлеопомазання (Соборування) приступило близько 65 вірних

Понеділок, 23 березня 2015, 11:10
Мушу зауважити те, що люди тут дуже серйозно ставляться до посту. Наприклад, деякі вірні приходять до мене і просять благословення на споживання молочних страв.

Одна жінка брала благословення на споживання їжі лише раз на день. Чесно кажучи, на Заході Україні я з таким не мав справи (правда, я став священиком не дуже давно). Чоловіки часто підходять і діляться тим, як вони переживають період Великого посту. Зокрема, розповідають, що стараються не вживати алкоголю  і не курити.

Розповідає про те, як донеччани переживають Великий піст о. Іван Талайло, сотрудник парафії Миколая Чудотворця УГКЦ, що в Донецьку.

За словами душпастиря, щоп'ятниці греко-католики міста моляться Хресну дорогу. Як повідомив священик, у місті взагалі немає священиків РКЦ, тому римо-католики приходять до греко-католицького храму на богослужіння. «Дні духовної віднови для прихожан будуть скоріше за все на Страсний тиждень. А в суботу ( 21 березня) у нас відбулося вже традиційне соборування, до якого приступило близько 65 вірних», - розповів о. Іван. «Через режим тиші в місті не чути пострілів. Люди спокійно можуть ходити містом», - додав священик.

Відтепер допомагає священикам у Донецьку сестра-студитка Теодозія, яка перед цим перебувала в монашому скиті в Многопіллі на Донеччині.

Руслана Ткаченко, прес-служба Донецького екзархату УГКЦ 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next