АКТУАЛЬНО

У Донецьку під час екуменічної Хресної дороги роздумували над екологічними проблемами

Вівторок, 15 квітня 2014, 16:25
12 квітня 2014 року Божого в Донецьку була проведена екуменічна Хресна дорога. Хресна хода, яка пройшла вулицями міста, розпочалася в римо-католицькому храмі Святого Йосифа і закінчилася у соборі Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ. У Хресній дорозі взяли участь вірні та духовенство різних християнських Церков і представники громадських організацій.

Особливістю цьогорічної Хресної дороги стало те, що під час різних стацій усі присутні роздумували над стражданнями та хресною смертю Ісуса Христа в контексті сучасних подій, якими живе світ і, особливо, українське суспільство. Усі молитовні намірення були за мир, єдність і цілісність України та за побудову здорового й справедливого суспільства.

Організатори та учасники цього молитовного зібрання об’єднались у спільній молитві до Бога за Батьківщину і за краще майбутнє, бо переконані, що в ситуації, коли здається, що зло перемагає і багато хто зневірюється у всьому, палка молитва до Творця, здатна зупинити руйнування, розбрат і запустіння. Провідною думкою Хресної дороги було те, що любов Отця Небесного до свого створіння є такою великою, що спричинилась до того, що Він Сина свого єдинородного послав у світ, щоб його спасти і оновити лице землі.

У Хресній дорозі взяв участь також і о. Михайло Неїжмак, референт Бюро УГКЦ з питань екології в Донецько-Харківському екзархаті УГКЦ, який підготував і виголосив екологічну стацію. Представник Екобюро під час 13-ї стації загострив увагу присутніх на тому, що людство завдає болів та страждань Спасителеві, коли грішить проти Богом створеного світу – природи. «Якщо безвідповідально та нераціонально використовуємо природні ресурси та дивимося на природне довкілля крізь призму власної вигоди і збагачення, грішимо проти Творця», – сказав о. Михайло, підводячи присутніх до висновку, що Спаситель прийшов для того, щоб відкупити ціле створіння та відновити втрачену в раю гармонію.

Захисник створіння Божого на теренах Донецько-Харківського екзархату поставив особливий акцент на тому, що ми маємо всі шанси побудувати таку країну, про яку мріяли наші попередники, віддаючи своє життя за волю та відновлення справедливості, і для цього слід зробити лише одну річ – навернутися до Бога. Це навернення, за словами духовного отця, повинне бути кардинальним і безкомпромісним. «Ісус зробив для нас усе, коли своєю кров’ю змив усі наші гріхи та вирвав нас із тенет гріха та з-під влади диявола, – підкреслив о. Михайло, – і тепер черга за нами: прийняти це подароване нам життя вічне чи ні».

Референт Бюро УГКЦ з питань екології Донецько-Харківського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next