АКТУАЛЬНО

У Дрогобичі представили документ «Виховання мирян до суспільно-політичного життя»

Середа, 06 травня 2015, 20:26
5 травня 2015 року представники Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» відвідали Дрогобицьку духовну семінарію блаженних священномучеників Северина, Віталія та Якима, у якій відбулася презентація нового документа.

 «Виховання мирян до суспільно-політичного життя» – назва нового видання Комісії, з яким місцевих семінаристів ознайомили о. Олег Лука, заступник Комісії, та Петро Дарморіс, ліценціат з богословської та соціальної етики, асистент кафедри богослов′я Українського католицького університету.

На початку зустрічі о. Роман Андрійовський, проректор з навчання Дрогобицької духовної семінарії, закликав учасників зустрічі до активної участі та дискусії щодо видання, яке покликане активізувати ініціативи духовенства та мирянське служіння в соціальній сфері.

Отець Олег розповів про те, яким чином розвивалася ідея написання документа, зміст та практичний спосіб його імплементації в життя суспільства, Церкви, парафії. Наголосив на фундаментальних заувагах видання, які зосереджуються на важливих аспектах християнського бачення в соціальній царині, зокрема на гідності людської особи, на спільному благові та на небайдужості-служінні. Петро Дарморіс заохотив майбутніх душпастирів до ознайомлення та особистого опрацювання цього документа.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next