АКТУАЛЬНО

В Дрогобицькій семінарії відбувся семінар на тему: «Перспективи створення центру душпастирювання військовослужбовців у семінаріях»

П'ятниця, 16 квітня 2010, 15:01
У четвер, 15 квітня, відбувся практичний семінар у Дрогобицькій семінарії на тему: «Перспективи створення центру душпастирювання військовослужбовців у семінаріях». Зустріч розпочалася з того, що о. Любомир Яворський, заступник керівника Відділу Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, розповів про роль та значення Центру душпастирської опіки військовослужбовців.
У четвер, 15 квітня, у Дрогобицькій семінарії відбувся практичний семінар на тему: «Перспективи створення центру душпастирювання військовослужбовців у семінаріях». Зустріч розпочалася з того, що о. Любомир Яворський, заступник керівника Відділу Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, розповів про роботу Відділу у справах душ пастирства силових структур України, найближчі плани, роль та значення Центру душпастирської опіки військовослужбовців при семінаріях. "Такий Центр, - за словами о. Любомира – покликаний допомогти як місцевим капеланам у душпастирському служінні, так і розвитку капеланства загалом". Своїм досвідом праці із військовослужбовцями поділилися брати із Центру душпастирювання військовослужбовців Святого Георгія Побідоносця, який діє у Львівській духовній семінарії із 2006 року. У підготовленій презентації брати-семінаристи  представили головні напрямки роботи Центру, його статут та поділились практичними напрацюваннями у роботі з військовослужбовцями. Головний військовий капелан Самбірсько-Дрогобицької єпархії о. Іван Гнатів, який також брав участь у зустрічі, розказав про налагодження роботи з військовослужбовцями в межах єпархії. Він зауважив: «що є певна аналогія між семінарійним життям та життям військовослужбовців» та заохотив семінаристів до активної співпраці. На завершення зустрічі о. Любомир Яворський зазначив, що Відділом приділяється особлива увага залученню потенційно нових капеланів з кола семінаристів та забезпеченню їх можливістю уже в студентські роки ознайомлюватися зі специфікою цієї праці.

Департамент інформації УГКЦ

 
Довідка: Подібний практичний семінар о.Любомир Яворський організовував  разом з братами  із Центру душпастирювання військовослужбовців Святого Георгія Побідоносця 30 березня 2009 року у Тернопільській та Івано-Франківських семінаріях. В яких, на даний час , починають вже працювати подібні центри.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next