АКТУАЛЬНО

У Дубно провели англомовний християнський табір

Четвер, 05 липня 2018, 11:28
3–4 липня інструктори Школи англомовних християнських аніматорів (ШАХА), що діє на базі Музейно-меморіального комплексу ім. Патріарха Йосифа Сліпого в с. Заздрість на Тернопільщині, провели дводенний англомовний християнський табір «Різдво й Великдень у... липні» для дітей віком 10–12 років парафії Вознесіння Господнього м. Дубно.

Захід зорганізувало Релігійне Товариство українців-католиків «Свята Софія» (США) у відповідь на прохання пароха церкви о. Романа Бобесюка.

У таборів взяло участь понад 20 дітей, з якими працювали аніматори ШАХА: Анастасія Руда  та семінарист Київської Трьохсвятительської духовної семінарії бр. Павло Лоєк.

Програма передбачала навчання історії й традицій святкування Різдва та Воскресіння нашого Спасителя у країнах англомовного світу; катехитичні заняття; читання оповідань і легенд; пісні та колядки; рукоділля; перегляд мультфільмів; традиційні різдвяні ігри, змагання, вікторини, банси, танці тощо. Наголос зроблено на практиці англійської мови, адже всі заняття велися саме цією мовою, а в центрі програми – християнське та молитовне виховання молоді.

Нагадаємо, що Школу англомовних християнських аніматорів було засновано в липні 2017 року при благодійній літній школі англійської мови у с. Заздрість. Упродовж року юнаки та юнки під час майстер-класів пройшли відповідну підготовку – мовну, культурологічну, а насамперед –  духовну. Практичну базу вони одержали під час проведення одноденних англомовних християнських таборів у своїх парафіях.

Як зазначила директор ШАХА Ірина Іванкович: «Батьківщина патріарха Йосифа гостинно готується прийняти нових кандидатів на аніматорів, які з 10 по 14 серпня братимуть участь у п’ятиденному майстер-класі, щоби згодом поповнити лави ШАХА й поширювати ініціативу англомовних християнських таборів в усіх куточках України».

Прес-служба Товариства «Свята Софія» США

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next