АКТУАЛЬНО

В Енерегодарі священик створює незвичайні ікони на склі

Понеділок, 25 січня 2016, 13:32
У ніч Йорданського Хрещення у вікнах тимчасової каплички парафії Святого Йосифа Обручника УГКЦ, що в Енергодарі (Запорізька область), «засвітилися» незвичайні ікони.

Особливістю цих робіт є те, що вони виконані на склі спеціальною крейдою, яка відсвічується під час попадання променів світла всередину скла. Завдяки основному компоненту – вапну, ікони також чудово виглядають і вдень. Цікаво, що вони одночасно милують око не тільки парафіян, які моляться в приміщенні, а й тих, хто проходить повз будинок каплиці.

Ідея цього задуму належить о. Олександру Варницькому, настоятелю цієї парафії, який власноруч виконав такі ікони. За словами священика, їх створенню передувала потреба розміщення намісних ікон у каплиці, де розмір кімнати не дозволяв розташувати їх на традиційному місці, а вигляд знадвору звичайних образів на підвіконні викликав хіба що критику. «Так і виник задум «догодити всім» і в такий спосіб заохотити перехожих хоч на мить задуматися про Бога, який і так завжди нас бачить», - розповідає о. Олександр.

Отець-майстер підкреслив, що у написанні ікон за цією технологією звичайне скло використовувалося вперше, бо за правилами має бути дорожчий матеріал.

Прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next