АКТУАЛЬНО

В Естергомі відбувається конференція Міжнародної католицької комісії душпастирства у тюрмах (ICCPPC)

Четвер, 22 січня 2009, 13:46
«Католицьке тюремне душпастирство - відповідаючи викликам сьогодення». Така назва конференції ICCPPC, що розпочалася сьогодні неподалік Будапешта і триватиме 22 - 29 січня 2009 року.
«Католицьке тюремне душпастирство - відповідаючи викликам сьогодення». Така назва конференції ICCPPC, що розпочалася сьогодні неподалік Будапешта і триватиме 22 - 29 січня 2009 року. Після ХІІ Світового конгресу 2007 року у Римі конференція є важливою міжнародною подією католицького пенітенціарного душпастирства. На запрошення архієпископа Естергомського й Будапештського кардинала Петера Ердьо, президента Ради Єпископських Конференцій Європи (CCEE) і члена Єпископської Ради в ICCPPC ця робоча зустріч відбувається у Центрі Св. Адальберта в Естергомі. Європейська філія ICCPPC під проводом диякона Петера Ехтермаєра, що має давнішній досвід в трьох областях душпастирського служіння (релігійній, соціальній, юридичній) розпочала працю сьогодні. ХІІ Конгрес у Римі та пленарна Асамблея Ради Єпископських Конференцій Європи у Фатімі, де була представлена  робота ICCPPC дали поштовх для створення трьох робочих груп:
  • «Теологічна основа католицького тюремного служіння» (голова: отець Джон Ліндон, Швеція);
  • «Роль тюремних капеланів в зусиллях, щодо запобігання тортурам» (голова: отець Ґюнтер Зґубіц, Бразилія;
  • «Тюремне служіння у різних правових обставинах» (голова: професор др Фред Ван Ірзель, Нідерланди).
Будапештська конференція фокусуватиме увагу на виконанні рішень попереднього  конгресу і робитиме огляд результатів діяльності робочих груп у втіленні всіх ініціатив ICCPPC. Конференція, зокрема, зосередиться на питанні пожвавлення співпраці, особливо між країнами у Центральній і Східній Європі та на роботі ICCPPC в ООН на майбутньому конгресі ООН щодо Запобігання злочинності та кримінального правосуддя (Бразилія, 2010).

Інформацію надав д-н Костянтин Пантелей

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next